Koop een polsbrace en ontvang gratis deskundig advies

Heeft u klachten aan de pols en denkt u dat een polsbrace deze klachten wegneemt? Dan bent u bij de Brace-Specialist op de juiste plek. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar als u hulp nodig heeft met het kiezen van de juiste polsbrace voor uw klacht.

Wat zijn de meest voorkomende polsblessures?

Een van de meest voorkomende blessures die mensen ervaren is een polsblessure. Dit komt natuurlijk doordat het polsgewricht vaak wordt belast in het dagelijkse leven. Een polsblessure kan geleidelijk aan ontstaan of bij een trauma bijvoorbeeld door een val. De Brace-Specialist heeft daarom voor u onderstaand de meest voorkomende klachten op een rijtje gezet, zodat u de juiste brace voor de juiste blessure gebruikt.
Kneuzingen en verstuikingen
– Carpaal Tunnel Syndroom
– Overbelaste Pols
– RSI en TFCC-klachten

Wat is het verschil tussen een sportbrace en een ‘normale’ polsbrace?

Bij een normale polsbrace heb je veel verschillende soorten, namelijk: compressie, semi-rigide en rigide braces. Deze zorgen voor een lage bewegelijkheid. Een polsbrace voor sport is net iets anders. Hierbij is het namelijk belangrijk dat bepaalde bewegingen beperkt waarbij het gewricht niet wordt geïmmobiliseerd. Sportbraces kunnen namelijk minder bewegingen beperken omdat het anders niet meer mogelijk is om te sporten. Daarnaast is de polsbrace voor sport gemaakt van andere stoffen waardoor water gemakkelijk afgevoerd wordt. Ten slotte zijn er ook polsverstevigers, die nog meer bewegingsmogelijkheden kent. 

Met welke brace kan ik het beste sporten?

Vooral bij sporten zoals tennis, volleybal, handbal en badminton is er een grote kans om een polsblessure of vergelijkbaar letsel op te lopen. Een polsbrace dragen tijdens het sporten is dan ook zeker een aanrader. Wij raden u daarom de Push Sports polsbrace aan. De polsbrace beschikt over een elastische band dat een aangename, individuele instelbare compressie biedt. De polsbrace legt een bewegingsbeperking op, maar immobiliseert het gewricht niet, waardoor pijnklachten tijdens sport verminderen en het uitoefenen van sport goed mogelijk blijft.

Hoe moet ik een sportbrace gebruiken?

Voor de Push Sports polsbrace raden wij u aan de polsbrace met volgende stappen aan te leggen:

1. Steek de duim in de hiervoor bedoelde opening. De sluitring zit op de handrug.
2. De elastische band wordt rond het polsgewricht op spanning gebracht en met de klittenbandsluiting gesloten. Door de gesp is de elastische band gemakkelijk strak te trekken.

Hoelang moet ik een polsbrace dragen?

Er zijn geen regels die aangeven hoelang en wanneer een brace gedragen moet worden. Hoe lang u de polsbrace moet dragen, hangt volledig af van welke klacht u heeft aan de pols. U kunt bijvoorbeeld een chronische klacht hebben of een tijdelijke klacht. Daarnaast is het ook belangrijk met welke intensiteit u de pols dagelijks belast. Voor een gepaste oplossing voor uw klacht adviseren wij u daarom graag persoonlijk via de fysiotherapeuten die actief zijn bij de Brace-Specialist.

Wat is het verschil met een duim polsbrace?

De duimbrace geeft u ondersteuning wanneer u pijn of klachten heeft aan het duimgewricht. Daarnaast zorgt het dragen van een duimbrace ervoor dat het duimgewricht wordt tegengehouden voor het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Het verschil is dat de polsbrace langer doorloopt waardoor de pols beschermt wordt. Bij de duimbrace stopt de brace bij het polsgewricht en zorgt de brace voor volledige steun aan de duim.

Het aanmeten van de polsbrace

De juiste maat voor uw pols hangt af van een aantal factoren. Ten eerste bepaalt u of u een links-of rechtshandige polsbrace nodig heeft. Daarnaast kunt u kiezen voor een maat die bij u past. Weet u niet wat uw maat is, of hoe u uw maat opmeet, neem dan contact op met de Brace Specialist zodat wij u kunnen helpen!

Slapen met een polsbrace

De meeste braces zijn voornamelijk bedoeld voor overdag. Echter wordt het met een polsbrace sterk aangeraden om deze ook ‘s nachts aan te houden. Denk bijvoorbeeld aan het Carpaal tunnel syndroom en Ganglion, waarbij het noodzakelijk is dat de pols geen verkeerde bewegingen maakt in de nacht. U kunt de polsbrace het beste iets minder strak zetten voordat u gaat slapen, om te voorkomen dat de bloedvaten kunnen afknellen. Overleg met uw fysiotherapeut of dit ook noodzakelijk is voor uw klacht.

Polsbrace kopen?

Als u de polsbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Let hierbij goed op de juiste maat, en of het voor de linker- of rechterhand is. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke polsbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.