Brace bij zweepslag

Heeft u last van scherpe pijn in spieren, pezen of gewrichten? Dan kan het zijn dat er sprake is van een zweepslag. Om deze pijn te verzachten heeft de brace specialist de juiste braces in haar assortiment. Bij vragen over de blessure of de bruikbaarheid van een brace kunt u altijd contact opnemen met onze fysiotherapeuten.

Kuitbrace

BioSkin kuitbrace Calfskin

32.50
Merk:
Merk:

Bovenbeenbrace

BioSkin Compressiebroek Ultima

94.50
Merk:
Merk:

Bovenbeenbrace

BioSkin bovenbeenbrace Thighskin

39.50
Merk:
Merk:
Merk:

Wat is zweepslag?

Zweepslag in de kuit ontstaat door een scheurtje in de spier. Dit kan gebeuren tijdens een krachtige beweging bij het sporten bijvoorbeeld. Ook kan dit komen door afzetten, springen of sprinten. U voelt dan een scherpe pijn in de kuitspier en kunt niet doorlopen. De blessure komt meestal voor in de kuitspier en de scheur is vaak niet groter dan 1 tot 3 cm.

Zweepslag

Zweepslag kuitbraces

Wanneer er zweepslag in de kuit ontstaat is het belangrijk om het been meteen hoog en koel te houden. Het scheurtje in de spier herstelt zich meestal vanzelf na 2 tot 8 weken. Wanneer er sprake is van een scheur in de spier is het belangrijk om genoeg rust te houden. Probeer iedere dag iets meer te bewegen. Daarbij raden wij het gebruik van een kuitbrace aan. Een kuitbrace zorgt voor de nodige compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen.

Kuit tapen bij zweepslag

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van een zweepslag kan verzachten. Het dragen van een brace voor compressie en pijnvermindering aan de kuit. Een ander optie is om de kuit te tapen. Dit is weliswaar minder effectief dan een brace, omdat het minder compressie en verzachting geeft. Toch geeft het enigszins ondersteuning aan de kuit wanneer dit in snelvaart nodig is. Wanneer de keuze ligt bij het dragen van een brace of de kuit tapen, raden wij aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming.

Welke oefeningen bieden hulp voor zweepslag in de kuit?

Als u opzoek bent naar geschikte zweepslag kuit oefeningen, kunt u het beste een fysiotherapeut bezoeken. Deze bekijkt het scheurtje in de spier en beschikt over de juiste kennis om u van oefeningen te voorzien. Het advies van de fysiotherapeut is op basis van professionele kennis en zal u helpen voor een spoedig herstel. Daarom adviseren wij om een fysiotherapeut in te lichten wanneer u behoefte heeft aan zweepslag kuit oefeningen.

Braces bij zweepslag been

Heeft u mogelijk een zweepslag opgelopen in het been? Dan is het belangrijk om het been zo snel mogelijk hoog en koel te houden. Het herstel gebeurt meestal vanzelf na 2 tot 8 weken. Belangrijk is in dit geval om genoeg rust te nemen en pijnstillers alleen waar nodig. Laat het been iedere dag iets meer bewegen. Daarbij is de bovenbeenbrace een aanrader. Een BioSkin bovenbeenbrace geeft genoeg compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen.

Zweepslag bovenbeenbraces

Een zweepslag in het been komt in de meeste gevallen in het bovenbeen voor. Dit betekent dat er zich een spierscheurtje in het bovenbeen bevindt. Wij bieden topkwaliteit braces aan het bovenbeen ondersteunt en de pijn verzacht. Bescherm jezelf met de bovenbeen braces!

Wat is zweepslag?

Zweepslag is een spierblessure waarbij er een scheurtje in de spier ontstaat.

Hoe ontstaat zweepslag?

Zweepslag komt in de meeste gevallen voor wanneer er een krachtige beweging wordt gemaakt door de spier.

Wat zijn de symptomen van zweepslag?

Symptomen van een zweepslag zijn een sterk voelende pijn bij de scheur. Dit zorgt voor misselijkheid en moeizaam lopen.

Hoe wordt zweepslag behandeld?

Begin met het verkoelen van de spier. Vervolgens geeft u de spier rust en gebruik je hem niet. Daarna kan er een brace aan worden toegevoegd.

In welke situaties komt zweepslag het meest voor?

Zweepslag komt het meeste voor tijdens intensief sporten. Denk aan voetbal, atletiek en volleybal.

Welke oefeningen bieden hulp bij zweepslag?

Voor het uitvoeren van de juiste oefeningen kunt u onze blessure pagina's bezoeken.

Kan zweepslag alleen in de kuit ontstaan?

Zweepslag hoeft zich niet alleen in de kuit af te spelen. De blessure kan overal in het lichaam voor komen.

Hoe kan zweepslag worden voorkomen?

Voorkom zweepslag door een goede warming-up te houden en de training geleidelijk te laten beginnen. Daarnaast bieden rek- en strekoefeningen hulp.