Brace bij zweepslag in de kuit

Heeft u vragen over zweepslag in de kuit of de bruikbaarheid van een brace bij zweepslag? Aarzel dan niet en neem contact op met de klantenservice. Onze fysiotherapeuten staan klaar om een antwoord te geven op al uw vragen.

Onderbeenbrace

BioSkin kuitbrace Calfskin

32.50
Merk:
Merk:

Wat is zweepslag?

Zweepslag in de kuit ontstaat door een scheurtje in de spier. Dit kan gebeuren tijdens een krachtige beweging bij het sporten bijvoorbeeld, ook kan dit komen door afzetten, springen of sprinten. U voelt dan een scherpe pijn in de kuitspier en kunt niet doorlopen. Zweepslag komt meestal voor in de kuitspier en de scheur is vaak niet groter dan 1 tot 3 cm. Zweepslag komt vaker voor bij mannen dan vrouwen.

Zweepslag

Wat te doen na zweepslag in de kuit?

Wanneer er zweepslag in de kuit ontstaat is het belangrijk om het been meteen hoog en koel te houden. Zweepslag hersteld zich meestal vanzelf na 2 tot 8 weken. Wanneer u zweepslag heeft opgelopen is het belangrijk om genoeg rust te houden en pijnstilling alleen te gebruiken waar nodig. Probeer iedere dag iets meer te bewegen. Daarnaast raden wij het gebruik van een kuitbrace aan. Een kuitbrace zorgt voor de nodige compressie bij het opdoen van zweepslag om het herstelproces te versnellen en/of om verder letsel te voorkomen.