Brace bij zweepslag

Heeft u last van scherpe pijn in spieren, pezen of gewrichten? Dan kan het zijn dat er sprake is van een zweepslag. Om deze pijn te verzachten heeft de brace specialist de juiste braces in haar assortiment. Heeft u vragen over zweepslag in de kuit of de bruikbaarheid van een brace bij zweepslag? Aarzel dan niet en neem contact op met de klantenservice. Onze fysiotherapeuten staan klaar om een antwoord te geven op al uw vragen.

Onderbeenbrace

BioSkin kuitbrace Calfskin

32.50
Merk:
Merk:

Bovenbeenbrace

BioSkin Compressiebroek Ultima

94.50
Merk:
Merk:

Bovenbeenbrace

BioSkin bovenbeenbrace Thighskin

39.50
Merk:
Merk:
Merk:

Wat is zweepslag?

Zweepslag in de kuit ontstaat door een scheurtje in de spier. Dit kan gebeuren tijdens een krachtige beweging bij het sporten bijvoorbeeld. Ook kan dit komen door afzetten, springen of sprinten. U voelt dan een scherpe pijn in de kuitspier en kunt niet doorlopen. Zweepslag komt meestal voor in de kuitspier en de scheur is vaak niet groter dan 1 tot 3 cm. Zweepslag in de kuit komt vaker voor bij mannen dan vrouwen.

Zweepslag

Zweepslag kuit braces

Wanneer er zweepslag in de kuit ontstaat is het belangrijk om het been meteen hoog en koel te houden. Zweepslag hersteld zich meestal vanzelf na 2 tot 8 weken. Wanneer u zweepslag heeft opgelopen is het belangrijk om genoeg rust te houden en pijnstilling alleen te gebruiken waar nodig. Probeer iedere dag iets meer te bewegen. Daarbij raden wij het gebruik van een kuitbrace aan. Een kuitbrace zorgt voor de nodige compressie bij het opdoen van zweepslag om het herstelproces te versnellen en/of om verder letsel te voorkomen.

Kuit tapen bij zweepslag

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van een zweepslag kan verzachten. Het dragen van een brace voor compressie en pijnvermindering aan de kuit. Een ander optie is om bij een zweepslag de kuit tapen. Dit is weliswaar minder effectief dan een brace, omdat het minder compressie en verzachting geeft. Toch geeft het enigszins ondersteuning aan de kuit wanneer dit in snelvaart nodig is. Wanneer de keuze ligt bij het dragen van een brace of bij een zweepslag de kuit tapen, raden wij aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming. 

Kuit oefeningen bij zweepslag

Als u opzoek bent naar geschikte zweepslag kuit oefeningen, kunt u het beste een fysiotherapeut bezoeken. Deze bekijkt de zweepslag en beschikt over de juiste kennis om u van oefeningen te voorzien. Het advies van de fysiotherapeut is op basis van professionele kennis en zal u helpen voor een spoedig herstel. Daarom adviseren wij om een fysiotherapeut in te lichten wanneer u behoefte heeft aan zweepslag kuit oefeningen. 

Braces bij zweepslag been

Heeft u mogelijk een zweepslag opgelopen in het been? Dan is het belangrijk om het been zo snel mogelijk hoog en koel te houden. Het herstel van een zweepslag gebeurt meestal vanzelf na 2 tot 8 weken. Belangrijk is in dit geval om genoeg rust te nemen en pijnstillers alleen waar nodig. Laat het been iedere dag iets meer bewegen. Daarbij is een bovenbeenbrace een aanrader. Een BioSkin bovenbeenbrace geeft genoeg compressie bij het opdoen van zweepslag om het herstelproces te versnellen en/of om verder letsel te voorkomen.

Zweepslag bovenbeen braces

Een zweepslag in het been komt in de meeste gevallen in het bovenbeen voor. Dit betekent dat er zich een spierscheurtje in het bovenbeen bevindt. Wij bieden topkwaliteit braces aan die de zweepslag in het bovenbeen ondersteunt en de pijn verzacht. Bescherm jezelf met de zweepslag bovenbeen braces!