Spalk triggerfinger, de oplossing voor uw blessure!

Heeft u een vraag over een van onze triggerfinger braces? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten geven u de perfecte raad over de aanschaf van een triggerfinger brace.

Vingerspalk

Vingerspalk Joint 8

9.95
Merk:

Vingerspalk

Vingerspalk Buddy Splint (2 stuks)

9.75
Merk:

Vingerspalk

vingerspalk digisleeve

6.95
Merk:

Triggerfinger

De Triggerfinger, ook wel tenosynovitis stenosans of hokkende vinger genoemd, is een aandoening die veel voorkomt. Triggerfinger is een redelijk veel voorkomende irritatie van de peesschede. Een oorzaak hiervan kan overbelasting zijn. Dit leidt tot een lokale zwelling in de pees en/of vernauwing. Hierdoor wordt de normale, soepele geleiding van de buigpees erg beperkt. Bij een triggerfinger worden bewegingen zoals het buigen en strekken van de vinger dus beperkt. Om van triggerfinger te genezen of te herstellen wordt aangeraden om zo veel mogelijk een vingerspalk te dragen. Een vingerspalk is een behandeling waarbij de beweging van de gewricht wordt beperkt. Deze zorgt bovendien voor veel stabilisatie van de vinger waardoor het gewricht kan herstellen.

 

Triggerfinger

Hoe gaat een behandeling triggerfinger in zijn werking?

Er zijn twee verschillende soorten behandeling voor een triggerfinger. Een niet-operatieve (conservatieve) behandeling en een operatieve behandeling.

Een niet-operatieve (conservatieve) behandeling van een triggerfinger kan op diverse manieren worden behandeld. De eerste behandeling van een triggerfinger is vooral rust nemen. U kunt alleen afwachten of de klachten vanzelf weggaan. Als blijkt dat de triggerfinger verband heeft met een bepaalde handeling, dan worden er vervolgstappen genomen.

Een andere niet-operatieve behandeling van een triggerfinger zijn ontstekingsremmers. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een injectie met een combinatie van een verdovende vloeistof en een krachtige ontstekingsremmer. Hierbij wordt de stof corticosteriod ingespoten, wat helpt om de druk in de peesschede te verminderen. Na maximaal drie injecties geeft de injectie in de aangedane peesschade een lange termijn genezing. Het effect van een injectie kan al na enkele dagen merkbaar zijn, maar het duurt ongeveer zes werken voor een maximaal resultaat. Ook kan ontstekingsremmende medicijnen helpen tegen een triggerfinger. medicijnen die hier voornamelijk voor worden gebruikt zijn paracetemols en ibuprofen.

Een derde eventuele oplossing voor een conservatieve behandeling van een triggerfinger zijn vingerspalken. Een vingerspalk kan helpen om het aangedane gewricht rust te geven en kan helpen herstellen van een triggerfinger of triggerduim.

Welke triggerfinger spalken bieden wij aan?

Lomed bied verschillende soorten spalken aan van het merk Pro-orthic. De verschillende soorten spalken zijn;

De Pro-orthic vingerspalk digisleeve is een voordelige manier om twee vingers naast elkaar te positioneren zonder gebruik te maken van tape. De vingerspalk wordt gebruikt om het genezingsproces te versnellen en daarnaast ook stijfheid van de gewrichten te voorkomen. Het materiaal van de Digisleeve zorgt daarnaast voor een lichte compressie en maakt het dragen van deze spalk zeer comfortabel. De juiste maat kunt u bepalen door de omtrek van de gewonde vinger te meten. U kunt deze Pro-orthic vingerspalk digisleeve bovendien gebruiken voor:  een peesontsteking, overstrekking, een bandruptuur, een kneuzing, artrose en artritis. De vingerspalk is daarnaast verkrijgbaar in zes verschillende maten. Bovendien is de spalk erg gemakkelijk om aan te leggen. Ook is de digisleeve neopreen en latexvrij.

Hoe draag je een brace voor triggerfinger?

Een brace voor een triggerfinger of triggerduim is gemakkelijk te dragen en om te doen. Een vingerspalk dient gedragen te worden wanneer de klachten ook echt worden ervaren. Wanneer de spalk te vaak wordt gedragen krijgen de spieren niet de kans om op eigen gang te herstellen. Dat geldt niet voor triggerfinger. Bij triggerfinger dient de spalk wel zoveel mogelijk te worden gedragen.