Triggerfinger brace, de oplossing voor uw blessure!

Bent u bekend met klachten die in verband staan met een triggerfinger? Dan bieden onze vingerspalken de beste hulp aan u! Spalk triggerfinger braces zorgen voor het verminderen van pijn en overbelasting. Daarnaast zorgt de triggerfinger brace voor bescherming van nieuw letsel. Kort gezegd, hét ideale hulpmiddel voor de triggerfinger!

Vingerspalk

Vingerspalk Joint 8

9.95
Merk:

Vingerspalk

Vingerspalk Buddy Splint (2 stuks)

9.75
Merk:

Vingerspalk

vingerspalk digisleeve

6.95
Merk:

Spalk triggerfinger

De Triggerfinger, ook wel tenosynovitis stenosans of hokkende vinger genoemd, is een aandoening die veel voorkomt. Triggerfinger is een irritatie van de peesschede. Een oorzaak hiervan kan overbelasting zijn. Dit leidt tot een lokale zwelling in de pees en/of vernauwing. Hierdoor wordt de normale, soepele geleiding van de buigpees erg beperkt. Om van triggerfinger te genezen of te herstellen wordt aangeraden om zo veel mogelijk een vingerspalk te dragen. De spalk triggerfinger is een hulpmiddel waarbij overbelasting van het gewricht wordt beperkt. De vinger brace zorgt bovendien voor veel stabilisatie van de vinger waardoor het gewricht kan herstellen.

Triggerfinger

Hoe gaat een behandeling triggerfinger in zijn werking?

Er zijn twee verschillende soorten behandeling voor een triggerfinger. Een niet-operatieve (conservatieve) behandeling en een operatieve behandeling.

Een niet-operatieve (conservatieve) behandeling van een triggerfinger kan op diverse manieren worden behandeld. De eerste behandeling van een triggerfinger is vooral rust nemen. U kunt alleen afwachten of de klachten vanzelf weggaan. Als blijkt dat de triggerfinger verband heeft met een bepaalde handeling, dan worden er vervolgstappen genomen.

Een andere niet-operatieve behandeling van een triggerfinger zijn ontstekingsremmers. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een injectie met een combinatie van een verdovende vloeistof en een krachtige ontstekingsremmer. Na maximaal drie injecties geeft de injectie in de aangedane peesschade een lange termijn genezing. Het effect van een injectie kan al na enkele dagen merkbaar zijn, maar het duurt ongeveer zes werken voor een maximaal resultaat.

Een derde eventuele oplossing voor een conservatieve behandeling van een triggerfinger zijn braces voor triggerfingers. Een vingerspalk kan helpen om het aangedane gewricht rust te geven en stimuleert het herstel van een triggerfinger of triggerduim. Daarnaast beschermt de triggerfinger brace de gewrichten voor verdere klachten en maakt het mogelijk om extra handelingen te verrichten.

Welke triggerfinger spalk bieden wij aan?

Lomed bied verschillende soorten spalken aan van het merk Pro-orthic. De verschillende soorten spalken zijn;

De Pro-orthic vingerspalk digisleeve is een triggerfinger spalk waar twee vingers naast elkaar te gepositioneerd worden. De vingerspalk wordt gebruikt om het genezingsproces te versnellen en stijfheid van de gewrichten te voorkomen. Daarnaast zorgt het materiaal voor een lichte compressie en maakt het dragen van deze triggerfinger brace zeer comfortabel.

De Pro-orthic vingerspalk joint 8 is een brace voor triggerfingers die kleine gewrichten in de vinger stabiliseert. De vingerspalk heeft 3 verschillende randen waardoor meerdere aandoeningen tegelijk behandeld worden. Daarnaast is het ontwerp van de triggerfinger brace open zodat de huid schoon en droog blijft.

De Pro-orthic vingerspalk buddy splint is een triggerfinger spalk dat is gemaakt van materiaal met een zachte anti-slip laag. Zo blijft de huid ademen bij het dragen van de vingerspalk. Daarnaast bestaan de banden van de triggerfinger brace uit zacht schuim. Dit zorgt ervoor dat de vingerspalk niet van de vinger afrolt.

Hoe draag je een brace voor triggerfinger?

Een brace voor een triggerfinger of triggerduim is gemakkelijk te dragen en om te doen. Een vingerspalk dient gedragen te worden wanneer de klachten ook echt worden ervaren. Wanneer de triggerfinger spalk te vaak wordt gedragen, krijgen de spieren geen kans om op eigen gang te herstellen. Dat geldt niet voor een triggerfinger. Bij een triggerfinger dient de spalk wel zoveel mogelijk te worden gedragen voor optimaal bescherming en herstel.