Tennisarm brace

Mocht u vragen hebben over onze producten of over de toepassing daarvan op de tennisarm of golfersarm blessure. Twijfel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten staan klaar voor al uw vragen.

Elleboogbrace

BioSkin Elleboogbrace Tennis Sleeve

39.50
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

BioSkin Tennisarm Brace

34.50

Elleboogbrace

Push Med Elleboogbrace Epi

48.30
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

Push Sports Elleboogbrace

23.95
Merk:
Merk:

Wat is een tennisarm?

Bij een tennisarm is het buitenste gedeelte van de elleboog geïrriteerd. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. Tijdens het uitvoeren van bepaalde bewegingen kunt u pijn hebben, deze pijn kan ook doorstralen naar de onderarm. 

Tennis- of golfersarm komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en de 50 jaar. 

Oorzaken tennis- of golfersarm

Tennis- of golfersarm kan ontstaan door een overbelasting van de onderarmspieren die dicht bij de elleboog zitten. Dit kan komen door het steeds maken van de zelfde beweging door bijvoorbeeld computeren of schilderen. Dit kan ook gebeuren bij sporten zoals golfen of tennissen, vandaar dat deze blessure deze naam heeft gekregen. Een tennis- of golfersarm kan ook optreden door een plotselinge, zware belasting van spieren die nog niet warm getraind zijn. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in de pezen waarmee de spieren vastzitten aan de elleboog.

tennisarm

Mogelijke klachten bij een tennisarm

Een tennis- of golfersarm is vaak te herkennen aan:

  • Pijn bij dichtknijpen van de hand
  • Pijn bij indraaien van schroeven
  • Pijn bij uitknijpen van bijvoorbeeld handdoeken
  • Pijn bij tillen
  • Pijn bij backhandslag bij tennis

Ook is de druk op de buitenste elleboogknobbel vaak erg pijnlijk.

Een tennisarm brace is de oplossing bij een tennisarm blessure!

Ten eerste is het erg belangrijk om te voorkomen dat uw arm stijf wordt. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk normaal te blijven bewegen, ook wanneer dit pijn doet. Draag dus ook geen mitella. Wanneer bewegingen pijn doen is het belangrijk om deze geleidelijk te doen. Daarnaast is het handig om wanneer een bepaalde beweging pijn doet, te kijken of je deze beweging ook in een andere houding kunt uitvoeren met minder pijngevoel.

Daarnaast kunt u het jezelf ook makkelijk en comfortabel maken door het dragen van een brace die hiervoor bedoeld is. Dit zorgt ervoor dat u kunt blijven bewegen met minder pijn terwijl de brace ervoor zorgt dat de elleboog zich ook kan herstellen. Braces die hiervoor geschikt zijn, zijn hierboven te vinden zoals de BioSkin Tennis Sleeve elleboogbrace.

Ook kunt u een pijnlijke plek op uw elleboog eventueel koelen met ijs.

Brace elleboog kopen?

Bij Brace Specialist vind u verschillende braces voor een tennisarm. Bijvoorbeeld BioSkin Elleboogbrace tennis sleeve. Deze brace is speciaal ontwikkeld om klachten te verminderen bij een tennisarm. De brace is gemaakt van een ademende stof die compressie biedt. Daarnaast is de brace zeer comfortabel in gebruik. Ook beschikt de brace over een extra elastische band. Deze band kan naar wens worden geplaatst op de meest pijnlijke plek. Hiermee wordt comfortabele herstel gegarandeerd.  

Push elleboogbraces zijn alleen beschikbaar voor functieherstel

Push Med Elleboogbrace Epi biedt een oplossing tijdens een behandeling en preventie van een blessure aan een gewricht. Dit wordt gedaan dankzij de juiste combinatie van druk en ondersteuning. Push Med Elleboogbrace Epi zorgt voor een verhoging van de fysieke belastbaarheid van het gewricht. Een goede pasvorm en een juist evenwicht in mechanische steun en instelbare druk maken behandeling en voorkoming van een letsel mogelijk. Dankzij Push Med wordt de pijn verlicht, waardoor de fysieke belastbaarheid van het gewricht toeneemt.