Tennisarm brace

Last van irritaties in de elleboog? Dan is de kans groot dat u een tennisarm heeft opgelopen. Om deze irritaties te behandelen biedt de brace specialist de juiste tennisarm braces aan. Mocht u vragen hebben over onze producten of over de toepassing daarvan. Twijfel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten staan klaar voor al uw vragen.

Elleboogbrace

BioSkin Elleboogbrace Tennis Sleeve

39.50
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

BioSkin Tennisarm Brace

34.50

Elleboogbrace

Push Med Elleboogbrace Epi

48.30
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

Push Sports Elleboogbrace

23.95
Merk:
Merk:

Wat is een tennisarm?

Bij een tennisarm is het buitenste gedeelte van de elleboog geïrriteerd. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. Tijdens het uitvoeren van bepaalde bewegingen kunt u pijn hebben. Deze pijn kan ook doorstralen naar de onderarm.

De tennisarm komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en de 50 jaar.

tennisarm

Mogelijke klachten bij een tennisarm

Tennisarm klachten zijn vooral te herkennen aan:

  • Pijn bij dichtknijpen van de hand
  • Pijn bij indraaien van schroeven
  • Pijn bij uitknijpen van bijvoorbeeld handdoeken
  • Pijn bij tillen
  • Pijn bij backhandslag bij tennis

Ook is de druk op de buitenste elleboogknobbel vaak erg pijnlijk. Twijfelt u of er sprake is van tennisarm klachten? Aarzel niet en neem contact op met onze fysiotherapeuten.

Oefeningen bij tennisarm

Als u opzoek bent naar de beste tennisarm oefeningen, raden wij u aan een fysiotherapeut te bezoeken. Deze onderzoekt de blessure en geeft u vervolgens inzicht van de oefeningen. Het advies van de fysiotherapeut is op basis van professionele kennis en zal u helpen voor een spoedig herstel. Daarom adviseren wij om een fysiotherapeut in te lichten wanneer u behoefte heeft aan tennisarm oefeningen. 

Tennisarm tapen

Er zijn meerdere manieren om de pijn van een tennisarm te verzachten. Het dragen van een tennisarm brace voor compressie en pijnvermindering is ons advies. Een ander optie is een tennisarm tapen. De effectiviteit van tape is minder dan van een brace, omdat het minder compressie en verzachting geeft. Toch geeft het enigszins ondersteuning aan de arm. Bij keuze van een brace of tape raden wij altijd aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming. 

Een tennisarm brace is de oplossing bij een tennisarm blessure!

Wanneer u last heeft van een tennisarm is een tennisarm brace de beste oplossing! De brace specialist biedt verschillende tennisarm braces aan van de beste kwaliteit! Waarom een tennisarm brace de juiste ondersteuning is voor u? Ten eerste is het erg belangrijk om te voorkomen dat uw arm stijf wordt. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk normaal te blijven bewegen, ook wanneer dit pijn doet. Draag dus ook geen mitella. Wanneer bewegingen pijn doen is het belangrijk om deze geleidelijk te doen. Daarnaast is het handig om wanneer een bepaalde beweging pijn doet, te kijken of je deze beweging ook in een andere houding kunt uitvoeren met minder pijngevoel.

Daarnaast kunt u het jezelf ook makkelijk en comfortabel maken door het dragen van een brace die hiervoor bedoeld is. Dit zorgt ervoor dat u kunt blijven bewegen met minder pijn terwijl de brace ervoor zorgt dat de elleboog zich ook kan herstellen. Braces die hiervoor geschikt zijn, zijn hierboven te vinden zoals de BioSkin Tennis Sleeve elleboogbrace.

Brace elleboog kopen?

Bij Brace Specialist vind u verschillende braces voor een tennisarm. Bijvoorbeeld BioSkin Elleboogbrace tennis sleeve. Deze brace is speciaal ontwikkeld om klachten te verminderen. De brace is gemaakt van een ademende stof die compressie biedt. Daarnaast is de brace zeer comfortabel in gebruik. Ook beschikt de brace over een extra elastische band. Deze band kan naar wens worden geplaatst op de meest pijnlijke plek. Hiermee wordt comfortabele herstel gegarandeerd.

Push elleboogbraces zijn alleen beschikbaar voor functieherstel

Push Med Elleboogbrace Epi biedt een oplossing tijdens een behandeling en preventie van een blessure aan een gewricht. Dit wordt gedaan dankzij de juiste combinatie van druk en ondersteuning. Push Med Elleboogbrace Epi zorgt voor een verhoging van de fysieke belastbaarheid van het gewricht. Een goede pasvorm en een juist evenwicht in mechanische steun en instelbare druk maken behandeling en voorkoming van een letsel mogelijk. Dankzij Push Med wordt de pijn verlicht, waardoor de fysieke belastbaarheid van het gewricht toeneemt.