Quervain braces van de brace specialist

Denkt u last te hebben van quervain? Dan kunt u bij de brace specialist de beste steunmiddelen vinden! De duimbraces van BioSkin geven de juiste bescherming en compressie. Dit verlicht de pijn in de duim en pols waardoor handelingen makkelijker verricht kunnen worden. Kortom, een waardevolle toevoeging aan de pols!

Duimbrace

BioSkin Duimbrace Thumb Spica

34.50
Merk:
Merk:

Duimbrace

BioSkin Pols/duimbrace Spica

49.50
Merk:
Merk:

Wat is quervain?

Het syndroom van Quervain is het gevolg van een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols. Door de irritatie wordt de pees dikker waardoor deze minder makkelijk bewogen kan worden. De zwelling aan de duimzijde kan pijnklachten veroorzaken. Deze pijn wordt erger wanneer u iets vastpakt of een vuist maakt.

Oorzaken van de Quervain

Quervain kan veroorzaakt worden door de ontsteking en zwelling van de omhulsels van de pezen. Herhaaldelijke bewegingen van de duim en ongewone polsposities kunnen hierbij een rol spelen.

Symptonen van de quervain

Wanneer er sprake is van Quervain, kunnen zich meerdere klachten in de duim en pols voordoen. Dit zijn beperkingen die het dagelijks leven beïnvloeden.

Symptomen van Quervain kunnen zijn:

  • Pijn aan de duimzijde van de pols
  • Geleidelijke of acute pijn aan de pols
  • Uitgestraalde pijn naar onderarm
  • Moeite bij bewegen pols of duim
  • Pijn bij bewegen pols of duim
Wat is quervain

Steunmiddelen bij Quervain

Wanneer het syndroom van flink aanwezig is, kunnen steunmiddelen helpen om de pijn te verzachten. Hierbij zijn braces en spalken de juiste hulpmiddelen voor quervain. Hieronder komt u erachter waarom dit het geval is.

Quervain braces

Wanneer u last heeft van het syndroom van quervain is het belangrijk om de pols bescherming te geven. Quervain braces, oftewel quervain spalken, kan de spierblessure van de juiste ondersteuning voorzien. De quervain brace zorgt voor het verlichten van de pijn bij de duim en rondom de pols. Dit resulteert in een sneller herstel. De BioSkin duimbrace thumb spica is een brace voor quervain die de blessure op de goede manier ondersteunen.

Quervain spalken

Quervain behandelen is ook mogelijk met spalken. Net als quervain braces bieden de quervain spalken compressie en bescherming rondom de pols. Dit staat garant voor een sneller herstel van de spierblessure. De quervain spalken staan daarom in vergelijking met quervain braces. Momenteel bieden wij de BioSkin duimbrace thumb spica aan die bekend staat als duimbrace en duimspalk voor quervain.

Behandeling van quervain

Quervain kan een zeer vervelende blessure zijn en het dagelijks leven flink beïnvloeden. Daarom is het zaak om er zo snel mogelijk van af te komen. Voor een zo spoedig mogelijk herstel is het van belang dat er voldoende rust wordt genomen en waar nodig gebruik wordt gemaakt van pijnstilling. Ook raden wij het ten zeerste aan een van de bovenstaande polsbraces te dragen. Dit bevordert herstel en maakt bewegen mogelijk.

Oefeningen voor quervain

Wanneer u last heeft van het syndroom van quervain, is het verstandig om de duim en pols de nodige bescherming te geven. Dit kan met behulp van een quervain brace of quervain spalk. Zo komt de pols tot rust, krijgt het ondersteuning en verloopt het herstel sneller. Daarnaast hebben oefeningen baat bij het verbeteren van het herstelproces.

Peesglijden van duim en pols

Een oefening die hulp biedt voor herstel is: peesglijden van de duim en pols. De oefening is gemakkelijk uit te voeren en zal het proces versnellen.

Begin met de hand naar binnen te bewegen en de duim zover mogelijk te verspreiden.

Intensiveer de oefening door de duim te spreiden en de pols tegelijkertijd naar binnen en buiten te bewegen.

Benieuwd naar overige oefening die helpen tegen de quervain? Kijk dan op onze blessurepagina!

Hoe tape je de quervain?

De quervain tapen geeft na een brace de beste ondersteuning aan de duim en pols. Het doel van tapen is om ervoor te zorgen dat de pees niet al te ver kan oprekken: zo voorkom je verdere overbelasting van de spieren. Er moet wel opgelet worden dat de tape op de juiste manier geplaatst wordt, anders kan het averechts werken.

Gebruik professionele sport-tape of verband en laat mindere tape links liggen. Zo voorkom je huidbeschadiging en uitstel van blessure behandeling rondom de pols.

Begin met het maken van een fundament. Hier legt u een strook aan in de vorm van een ring rond de basis van de pols. Vervolgens maakt u een zijdelingse lus. Deze wordt in de holte van je pols tot de duim aangelegd. Daarna legt u een voorste lus aan. De voorste lus leg je op de tegenovergestelde manier aan ten opzichte van de zijdelingse lus. Tot slot tapet u het distale gewricht vast.

Wilt u meer weten over tapen en hoe u uw tape zelfstandig kunt aanleggen? Bekijk dan het volgende blogbericht!

Wat is quervain?

Het syndroom van quervain is een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols.

Hoe ontstaat de quervain?

Herhaaldelijke bewegingen van de duim en ongewone polsposities kunnen de quervain aanwakkeren.

Welke symptomen kent quervain?

Symptomen van de quervain kunnen bestaan uit pijn aan de duimzijde van de pols, geleidelijke pijn aan de pols, pijn aan de onderarm of moeite met duim- en polsbewegingen.

Waar dienen de braces bij de quervain voor?

De quervain braces zorgen voor het verlichten van de pijn bij de duim en rondom de pols. Dit resulteert in een sneller herstel.

Hoe behandel je quervain?

Voor een spoedig herstel is het belangrijk dat er voldoende rust wordt genomen. Ook raden wij het ten zeerste aan een van de bovenstaande polsbraces te dragen. Dit bevordert herstel en maakt bewegen mogelijk.

Zijn er oefeningen voor de quervain?

Er zijn een aantal oefeningen die het herstel van de quervain versnellen. Op basis van onze kennis heeft de brace specialist een oefeningen pagina gemaakt.

Hoe tape je de quervain?

Begin met het maken van een fundament. Vervolgens maakt u een zijdelingse lus. Daarna legt u een voorste lus aan. Tot slot tapet u het distale gewricht vast.