Nachtspalk hielspoor

Heeft u last van hielklachten die in verband staan met een hielspoor? Dan zijn onze nachtspalken het juiste steunmiddel voor u! Nachtspalk hielspoor zorgt voor de juiste ondersteuning en het herstel van de hielblessure. Daarnaast voorkomt het verder letsel aan de hiel door de bescherming van de nachtspalk. Kortom, de beste oplossing voor een hielspoor!

-40%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

39.95 23.95
Merk:
Merk:
-27%
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

59.50
Merk:
Merk:

Wat is hielspoor?

Overbelasting, stress aan de hiel of de aanhechtende pezen zijn oorzaken van een hielspoor. De symptomen van hielspoor zijn voornamelijk pijn en stijfheid onder de hiel. Deze pijn verschijnt meestal bij lang staan of lopen in de ochtend. Dit komt omdat de zenuwen van een ruststand direct in beweging worden gebracht. Na een tijd gelopen te hebben, zullen de zenuwen gewend raken aan de beweging en zal de pijn afnemen. De grootste risicogroep is tussen de 40 en de 60 jaar oud. Ook is gebleken dat vrouwen relatief vaker last hebben van hielspoor dan mannen. Sporters en mensen met een staand beroep behoren ook tot de risicogroep.

Hielspoor behandelen

Hielspoor kan op verschillende manieren worden behandeld. Rekoefeningen, voldoende rust nemen en dragen van goede schoenen kunnen in sommige gevallen de klachten afnemen. Een ander hulpmiddel dat snel en effectief werkt, is een nachtspalk. Een nachtspalk is een zeer effectief hulpmiddel bij klachten als hielspoor en achillespees. De nachtspalk dient gedurende de nacht te worden gedragen, zodat er in de ochtend weinig tot geen klachten worden ervaren. Tijdens het dragen van een nachtspalk wordt het been gestabiliseerd in een bepaalde positie waardoor de zenuwen niet in een rustpositie kunnen zitten. Daardoor blijven de zenuwen als het ware wakker gedurende de nacht. Zo hoeven de zenuwen niet te wennen aan beweging in de ochtend en dus geen pijnklachten veroorzaken. De behandeling van hielspoor kan wel tot vier maanden duren. Het dragen van een nachtspalk hielspoor zal het herstelproces versnellen en pijnklachten afnemen.

Nachtspalk hielspoor ervaringen bij onze kopers

Bij de brace specialist staat de klant centraal. Daarom vinden wij de nachtspalk hielspoor ervaringen bij onze klanten erg belangrijk. Op deze manier kunnen wij achterhalen wat de klant als positief ervaart en waar nog verbeterpunten liggen. Naast de functionele waarde van de nachtspalk hielspoor, voegt het een extra waarde toe voor de klant. De compressie in de hiel zorgt voor het wakker houden van de zenuwen in de hiel. Dit zorgt voor een dag zonder pijn of moeite tijdens het lopen. Daarnaast versnelt een nachtspalk hielspoor het herstelproces van de hiel en geeft extra bescherming. Onze klanten kunnen deze nachtspalk hielspoor ervaringen met u delen!

Nachtspalk hielspoor kopen

Wilt u een nachtspalk hielspoor kopen? Dan voorzien wij u van het beste aanbod! Wanneer de voorkeur ligt bij een nachtspalk, zijn de Pro-orthic hielspoor en de BioSkin nachtspalk de juiste producten voor u. De nachtspalken van BioSkin zijn hier van hoger kwaliteit voorzien. Voor een nachtspalk met iets meer comfort is de Pro-orthic hielspoor comfort het product waar je naar opzoek bent. Vindt u steun met een compressie sok voldoende, dan doet de Pro-orthic nachtspalk soft het juiste werk voor u. U kunt de nachtspalken kopen via onze webshop. Hier kunt u de voorkeur geven in het model en de maat.

Peesplaatontsteking

Peesplaatontsteking (Fasciitis Plantaris) wordt vaak verward met hielspoor. Echter is dit een net iets andere ontsteking. Peesplaatontsteking bevindt zich in een enorm sterke pees onder de voetzool. Deze peesplaat ondersteunt het lichaam tijdens het lopen, rennen of springen. Wanneer deze pleesplaat ontstoken raakt, ontstaan er pijnklachten. Hoewel peesplaatontsteking en hielspoor verschillende letsels zijn, zijn de pijnklachten daarentegen wel vergelijkbaar. Bij peesplaatontsteking ontstaat er ook pijn bij de hak wat uitstraalt naar de gehele onderkant van de voet. De pijn voelt vaak branderig en stijf aan. Peesplaatontsteking voet en peesplaatontsteking hiel zijn de twee meest voorkomende klachten.

Hielspoor sok

Een hielspoor sok is vergelijkbaar met een nachtspalk. Het is een zachte (sok) vorm van een spalk die zeer geschikt is tijdens een hielspoorbehandeling. Ook kan de hielspoor sok klachten verminderen bij een peesplaatontsteking. De Pro-Orthic nachtspalk soft is hier een voorbeeld van. Deze nachtspalk is gemaakt van een zacht neopreen materiaal die onopmerkelijk aanvoelt tijdens het slapen. De mate van rek kan individueel worden ingesteld. De nachtspalk soft is eenvoudig aan te leggen en werkt als het ideale hulpmiddel voor verlichting van pijn bij hielspoor en peesplaatontsteking.

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een peesblessure waarbij de peesplaat aan het hielbeen overbelast of ontstoken is.

Hoe ontstaat hielspoor?

Een hielspoor ontstaat wanneer u langere tijd loopt of staat, met name in de ochtend. Dit komt door de snelle switch van ruststand naar intensief bewegen.

Waar kun je hielspoor aan herkennen?

Wanneer u naar langere tijd wat pijntjes en stijfheid voelt in de hiel, is de kans groot dat het gaat om een hielspoor.

Waar dient nachtspalk hielspoor voor?

De nachtspalken zorgen voor effectiviteit en ondersteuning voor de hiel. Ze zorgen voor stabilisatie en wakker houden van de zenuwen.

Hoe kun je hielspoor behandelen?

U kunt een hielspoor niet-operatief en operatief behandelen. Bij niet-operatief neemt u rust en maakt u gebruik van rekoefeningen. Bij een operatieve behandeling wordt er een nachtspalk of sok aan de hiel toegevoegd.

In welke situaties komt hielspoor snel voor?

Bij sporten of beroepen waarbij je lang staat of instensief loopt. Denk aan een gymleraar of een restaurant bediende.

Hoe voorkom je een hielspoor?

Zorg ervoor dat je voeten voldoende fit blijven door ze voldoende aan het werk te zetten. Wanneer de voet actief is, zorgt dit voor een goede doorbloeding in de hiel.

Is er verschil tussen een hielspoor en een peesplaatontsteking?

De blessures lijken op elkaar maar zijn net iets anders. Een peesplaatontsteking bevindt zich in een sterke pees onder de voetzool. Een hielspoor bevindt zich in een pees dat vastzit aan het hielbeen.

Is een hielspoor sok even effectief als een hielspoor nachtspalk?

Een hielspoor is een effectief steunmiddel maar een nachtspalk geeft nog meer steun. Een hielspoor sok is fijn te gebruiken wanneer je ondersteuning krijgt en bewegelijk wil blijven. Met een nachtspalk is dit moeilijker, maar krijg je maximale ondersteuning voor terug.