Onze nachtspalken zijn de oplossing bij hielspoor klachten!

Mocht u vragen hebben over een van onze Hielspoor producten? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten kunnen u de perfecte raad geven over de aanschaf van een nachtspalk.

-40%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

39.95 23.95
Merk:
Merk:
-27%
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

59.50
Merk:
Merk:

Wat is hielspoor?

Overbelasting, stress aan de hiel of de aanhechtende pezen is in meeste gevallen de oorzaak van hielspoor. De symptomen van hielspoor zijn voornamelijk pijn en stijfheid onder de hiel. Deze pijn verschijnt meestal bij lang staan of lopen. De pijn ontstaat ook vaak in de ochtend. Dit komt omdat de zenuwen van een ruststand direct in beweging worden gebracht. Na een lopen zullen de zenuwen gewend raken aan de beweging en zal de pijn afnemen. De grootste risicogroep is tussen de 40 en de 60 jaar oud. Ook is gebleken dat vrouwen relatief vaker last hebben van hielspoor dan mannen. Sporters en mensen met een staand beroep behoren ook tot de risicogroep.

Hielspoor behandeling

Hielspoor kan op verschillende manieren worden behandeld. Rekoefeningen, voldoende rust nemen en dragen van goede schoenen kunnen in sommige gevallen de klachten afnemen. Een ander hulpmiddel dat snel en effectief hielspoorklachten afneemt is een nachtspalk. Een nachtspalk is een zeer effectief hulpmiddel bij klachten als hielspoor en achillespees. De nachtspalk dient gedurende de nacht te worden gedragen, hierdoor zullen er in de ochtend weinig tot geen klachten worden ervaren. Tijdens het dragen van een nachtspalk wordt het been gestabiliseerd in een bepaalde positie waardoor de zenuwen niet in een rustpositie kunnen zitten. Daardoor blijven de zenuwen als het ware wakker gedurende de nacht. Hierdoor hoeven de zenuwen niet te wennen aan beweging in de ochtend en dus geen pijnklachten veroorzaken. De behandeling van hielspoor kan wel tot vier maanden duren. Het dragen van een nachtspalk zal het herstelproces versnellen en pijnklachten afnemen.

Peesplaatontsteking

Peesplaatontsteking (Fasciitis Plantaris) wordt vaak verward met hielspoor. Echter is dit een net iets andere ontsteking. Peesplaatontsteking bevindt zich in een enorm sterke pees onder de voetzool. Deze peesplaat ondersteunt het lichaam tijdens het lopen, rennen of springen. Wanneer deze pleesplaat ontstoken raakt, ontstaan er pijnklachten. Hoewel peesplaatontsteking en hielspoor verschillende letsels zijn, zijn de pijnklachten daarentegen wel vergelijkbaar. Bij peesplaatontsteking ontstaat er ook pijn bij de hak wat uitstraalt naar de gehele onderkant van de voet. De pijn voelt vaak branderig en stijf aan.

Hielspoor sok

Een hielspoor sok is vergelijkbaar met een nachtspalk. Het is een zachte (sok) vorm van een spalk die zeer geschikt is tijdens een hielspoorbehandeling. Daarnaast kan de hielspoor sok ook klachten verminderen bij een peesplaatontsteking. De Pro-Orthic nachtspalk soft is hier een voorbeeld van. Deze nachtspalk is gemaakt van een zacht neopreen materiaal die onopmerkelijk aanvoelt tijdens het slapen. De mate van rek kan individueel worden ingesteld. De nachtspalk soft is eenvoudig aan te leggen en werkt als het ideale hulpmiddel voor verlichting van pijn bij hielspoor en peesplaatontsteking.

Hielspoor oorzaak

De oorzaak van hielspoor is in de meeste gevallen overbelasting aan de hiel of de aanhechtende pezen. Door overbelasting ontstaat er een steriele ontsteking wat pijn veroorzaakt. Buiten overbelasting zijn er andere oorzaken van hielspoor. Bijvoorbeeld leeftijd, mensen tussen de 40 en de 60 zijn zeer gevoelig voor hielspoor en zijn dan ook de grootste risicogroep. Verder kunnen sporten, slechte schoenen, overgewicht, staand beroep of een klemzittende zenuw ook hielspoor veroorzaken. Het is van belang om de symptomen in de gate te houden zodat de klachten niet versterken.