Hallux valgus brace

Denkt u last te hebben van een hallux valgus blessure? Dan zijn onze nachtspalken het juiste steunmiddel voor u! Hallux valgus braces brengen de beste ondersteuning aan de voet en dragen bij aan een snel herstel. Daarnaast voorkomt het verder overbelasting door de bescherming die de nachtspalken bieden. Kortom, het juiste hulpmiddel voor hallux valgus!

Teenspalk

Digisleeve Teen

4.00
Merk:
Merk:

Wat is Hallux Valgus?

Hallux valgus is een voetaandoening waarbij er sprake is van een grote teen vegroeiing. Het gevolg hiervan is dat de grote teen scheef gaat staan en er een knobbel op komt. Deze knobbel kan pijnlijk en overbelastend werken tijdens dagelijkse activiteiten. Het dragen van een hallux valgus brace of een hallux valgus spalk kan uw pijnklachten daarentegen verminderen. Een operatie is noodzaak in gevallen van een zeer ernstige hallux valgus blessure.

Hallux-Valgus

Hoe kan je een hallux valgus behandelen?

Een hallux valgus behandeling kan op twee manieren verlopen. Via een niet-operatieve manier of via een operatieve manier. Bij een niet-operatieve manier is er sprake van een hallux valgus die zelfstandig hersteld kan worden. Dit gaat met behulp van de hallux valgus braces of de hallux valgus spalken. Bij een operatieve behandeling wordt er een hallux valgus operatie gehouden. Dit komt alleen voor wanneer de voetaandoening zodanig ernstig is. De voorkeur van een hallux valgus behandeling gaat daarom ten alle tijden uit naar het dragen van een brace of spalk.

Hallux valgus braces

Wanneer u last heeft van hallux valgus is het noodzaak om de voet preventie en ondersteuning te bieden. Hallux valgus spalken, oftewel een teenspalk, kan de hallux valgus van de juiste ondersteuning voorzien. De teenspalk zorgt voor het beperken van de knobbel in grote teen en brengt hem meer op zijn eigen plek. Dit resulteert in pijnvermindering en snel herstel. De Pro-orthic digisleeve teen en de Darco teenspalk TAS toe zijn hallux valgus braces die de blessure op de goede manier ondersteunen.

Bekijk braces

Hallux valgus schoenen

Wanneer u symptomen heeft van hallux valgus is het noodzaak om de voet preventie en ondersteuning te bieden. Hallux valgus schoenen kunnen de vergroeide teen op weg helpen tijdens het herstelproces. Schoenen voor hallux valgus ondersteunen en beschermen de vergroeide teen in het herstelproces. Daarnaast geven zij druk op de teen waardoor deze in zijn natuurlijke positie terecht komt. De Darco Relief Dual en Darco Commodus zijn hallux valgus schoenen die de teenblessure via de juiste aanpak ondersteunen.

Bekijk schoenen

Op welke manier kan je hallux valgus tapen?

Er zijn een aantal manieren hoe je de pijn van hallux valgus kunt verminderen. Het aantrekken van een brace geeft compressie en zorgt voor pijnvermindering aan de teen. Een ander optie is om de hallux valgus te tapen. Kinesiologie tape van Tmax past mooi bij deze behandeling. Het werkt minder beschermend dan een brace, maar geeft genoeg ondersteuning aan de vergroeide teen wanneer dit in snelvaart nodig is. Als de keuze ligt bij het dragen van een brace of de hallux valgus tapen, raden wij aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming.

tape blessure

Welke oefeningen herstellen een vergroeiing in de teen?

Wanneer je een hallux valgus oploopt, is het verstandig om deze te behandelen met een brace of nachtspalk. Zo komt de grote teen tot rust, geeft het ondersteuning en kan het sneller herstellen. Daarbij is het goed om hallux valgus oefeningen eraan toe te voegen om het herstelproces te verbeteren. Hallux valgus oefeningen versterken de vergroeide teen en rekken de spieren op waardoor hoge spanning langzamerhand afneemt. Onze fysiotherapeuten beschrijven op onze oefeningen pagina welke oefeningen u kunt uitvoeren.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over hallux valgus

Wat is hallux valgus?

Hallux valgus is een voetaandoening waarbij er een vergroeiing ontstaat in de grote teen.

Waar dienen hallux valgus brace en spalk voor?

Ze stabiliseren de voet de gehele dag en zorgen dat de grote teen terug naar zijn oude positie gaat. Dit maakt de bewegingen van de voet stukken gemakkelijker.

Hoe kun je hallux valgus behandelen?

U kunt een hallux valgus niet-operatief en operatief behandelen. Bij niet-operatief neemt u rust en maakt u gebruik van oefeningen en een steunmiddel. Bij een operatieve behandeling wordt er een nachtspalk of brace aan de voet gezet.

Hoe kan je hallux valgus voorkomen?

Blijf ten alle tijden controleren of er geen rare vormen in de voeten te vinden zijn. Daarnaast verklein ke de kans op hallux valgus door pauzes te nemen tijdens een lange looproute en afwisselen van schoenen.

Zijn er oefeningen voor hallux valgus?

Er zijn 4 oefeningen die je bij een hallux valgus kunt doen. Dit zijn: grote teen losmaken, voetzool masseren met een balletje, spreiden van de grote teen en versterken van de kleine voetspieren.