Braces bij gescheurde enkelband

Heeft u een gescheurde enkelband opgelopen? Dan vind je bij de brace specialist de beste steunmiddelen! De enkelbraces van Push bieden de juiste compressie en bescherming voor de enkel. Dit verlicht de pijn bij het scheurtje zodat handelingen in de voet makkelijker verricht kunnen worden. Kort gezegd, een waardevolle toevoeging aan de voet!

Enkelbrace

Push Sports Enkelbrace 8

39.95
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Sports Enkelbrace Kicx

68.95
Merk:
Merk:

Wat is een gescheurde enkelband?

Er lopen allerlei pezige banden door de voet. Bij een gescheurde enkelband is de voet gekanteld geweest, waardoor deze banden gescheurd zijn. Hierdoor ontstaat er vaak een zwelling op en onder de enkel. Vaak gaat dit ook samen met een bloeduitstorting.

Wat zijn de klachten van een gescheurde enkelband?

Indien u uw enkelband volledig afscheurt doet dit meestal in eerste instantie niet direct pijn. Echter wanneer u uw enkelband deels afscheurt, kan dit flink pijn doen. Dit leidt dan meestal tot een zwelling op en onder de enkel. Daarnaast kan er een bloeduitstorting te zien zijn, die zich uit in een rode verkleuring op de voetrand of onder de enkel.

Wat zijn de oorzaken van een gescheurde enkelband?

De grootste oorzaak voor het krijgen van een gescheurde enkelband is een flinke misstap of een val. Het gaat hierbij om onverwachte, onbeheerste bewegingen. Dit kan optreden door een ongelijk terrein of sportveld, denk hierbij aan scheefliggende tegels of ongelijk grasveld waardoor er een onbeheerste beweging zoals het door je enkel gaan optreedt.

Herstelproces bij een gescheurde enkelband

Om zo goed mogelijk te kunnen herstellen van een gescheurde enkelband is het belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Net na het optreden van het letsel is het belangrijk om meteen goed te koelen, zodat de grootte van de zwelling beperkt blijft. De gescheurde enkelband kan binnen zes weken genezen. In de eerste paar weken kunt u veel last of pijn hebben maar dit verdwijnt meestal ook weer na een paar weken. Om de enkel goed laten genezen is het verstandig om hulpmiddelen te gebruiken. Wij adviseren het gebruik van een brace die hiervoor geschikt is. Zoals de Push Sports enkelbrace 8 of de andere bovenaan genoemde artikelen. Door het gebruik hiervan kunt u uw voet blijven belasten en krijgen de enkelbanden genoeg rust om te kunnen herstellen.

Kan je met een gescheurde enkelband autorijden?

Na de behandeling van een gescheurde enkelband is het mogelijk om de auto te besturen. Daarvoor is het noodzakelijk dat armen en benen volledig inzetbaar zijn. Met een gescheurde enkelband en het dragen van een enkelbrace is dat dusniet het geval. De algemene regel is dat u veilig kunt autorijden wanneer er zonder hulpmiddelen handelingen kunnen worden verricht (6 tot 8 weken na een operatie). Wanneer er zich onzekerheden afspelen omtrent autorijden dan raden wij aan dit niet te doen.

Welke oefeningen helpen tegen een gescheurde enkelband?

Het is belangrijk uw enkel goed te blijven bewegen wanneer dit mogelijk is. De enkel zal namelijk ook fysiek moeten herstellen. Voor herstel van een gescheurde enkelband zijn er oefeningen die u opweg kunnen helpen. Deze oefeningen worden in het blogbericht verder beschreven. Dit helpt om de enkel te versterken, bewegelijkheid en de stabiliteit te bevorderen. Zorg dat de oefeningen bij voorkeur 5 tot 10 keer per dag gedurende 5 tot 10 minuten worden uitgeoefend. Vermijd daarbij erge pijn, maar probeer elke dag verder te komen.

Hieronder vind je een voorbeeld oefening:

Oefening 1

  • Sta rechtop met de benen iets uit elkaar
  • Zak langzaam door de knieën totdat het niet verder kan. Houd daarbij de rug gestrekt en de hielen op de grond.
  • Doe dit 5 tellen lang.

Bent u opzoek naar meerdere oefeningen die het herstel van de enkel versnellen? Lees dan ons blogbericht!

gescheurde enkelband

Wat is een gescheurde enkelband?

Er is sprake van een gescheurde enkelband wanneer de peesbanden van de enkelknobbels zijn gescheurd.

Hoe ontstaat een gescheurde enkelband?

Een gescheurde enkelband komt voornamelijk voor bij onverwachtse bewegingen van de voet. Een flinke misstap of val kan hieronder vallen.

Waar kun je een gescheurde enkelband aan herkennen?

Bij een gescheurde enkelband voelt u veel pijn in elke beweging van de voet. Vaak kunt u een scheur in de enkelband herkennen aan een zwelling en bloeduitstorting.

Waar dienen enkelbandbraces voor?

De braces geven effectiviteit en ondersteuning aan de enkel. Ze stabiliseren de voet de gehele dag en verminderen daarmee de pijn van het scheurtje. Dit maakt de bewegingen van de voet stukken gemakkelijker.

Hoe ziet het herstelproces van een gescheurde enkelband eruit?

Begin gelijk met het letsel te koelen, zodat de zwelling beperkt blijft. Vervolgens kunnen hulpmiddelen een toegevoegde waarde zijn om het herstelproces te versnellen. Daarnaast helpen oefeningen voor fysiek herstel van de enkel.

Kan je met een gescheurde enkelband autorijden?

Dit is niet mogelijk. De armen en benen moeten volledig inzetbaar zijn om een auto te kunnen besturen. Met een gescheurde enkelband is dit niet het geval, waardoor autorijden niet mag.

Hoe kan je een gescheurde enkelband voorkomen?

Let altijd op waar en hoe je loopt, draag platte schoenen met brede zolen, controleer bij het sporten wat voor bewegingen je moet maken en breng steunverband aan waar nodig.

Zijn er oefeningen voor een gescheurde enkelband?

Er zijn meerdere oefeningen die helpen om het herstel van een gescheurde enkelband te bevorderen. Via onze blessurepagina kunt u een oefenpagina vinden die het herstel van de enkelband bevorderen.