Brace bij gescheurde enkelband

Mocht u vragen hebben over het gebruik van braces bij een gescheurde enkelband? Twijfel dan niet en neem contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten geven u graag de perfecte raad over de aanschaf van een enkelbrace.

Enkelbrace

Push Sports Enkelbrace 8

39.95
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Sports Enkelbrace Kicx

68.95
Merk:
Merk:

Wat is een gescheurde enkelband?

Er lopen allerlei pezige banden door de voet. Bij een gescheurde enkelband is de voet gekanteld geweest, waardoor deze banden gescheurd zijn. Hierdoor ontstaat er vaak een zwelling op en onder de enkel. Vaak gaat dit ook samen met een bloeduitstorting.

gescheurde enkelband

Klachten bij afgescheurde enkelband

Indien u uw enkelband volledig afscheurt doet dit meestal in eerste instantie niet direct pijn. Echter wanneer u uw enkelband deels afscheurt, kan dit flink pijn doen. Dit leidt dan meestal tot een zwelling op en onder de enkel. Daarnaast kan er een bloeduitstorting te zien zijn, die zich uit in een rode verkleuring op de voetrand of onder de enkel.

Oorzaken

De grootste oorzaak voor het krijgen van een gescheurde enkelband is een flinke misstap of een val. Het gaat hierbij om onverwachte, onbeheerste bewegingen. Dit kan optreden door een ongelijk terrein of sportveld, denk hierbij aan scheefliggende tegels of ongelijk grasveld waardoor er een onbeheerste beweging zoals het door je enkel gaan optreedt.

Behandeling gescheurde enkelband

Om zo goed mogelijk te kunnen herstellen van een gescheurde enkelband is het belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Net na het optreden van het letsel is het belangrijk om meteen goed te koelen, zodat de grootte van de zwelling beperkt blijft. De gescheurde enkelband kan binnen zes weken genezen. In de eerste paar weken kunt u veel last of pijn hebben maar dit verdwijnt meestal ook weer na een paar weken. Om de enkel goed laten genezen is het verstandig om hulpmiddelen te gebruiken. Wij adviseren het gebruik van een brace die hiervoor geschikt is. Zoals de Push Sports enkelbrace 8 of de andere bovenaan genoemde artikelen. Door het gebruik hiervan kunt u uw voet blijven belasten en krijgen de enkelbanden genoeg rust om te kunnen herstellen.