Brace bij fasciitis plantaris

Heeft u vragen over fasciitis plantaris en de toepassing van een brace op deze blessure? Aarzel dan niet en neem contact op met de klantenservice. Onze fysiotherapeuten staan klaar voor het beantwoorden van al uw vragen.

Wat is fasciitis plantaris?

Fasciitis plantaris is een overbelastingsblessure aan de hiel die over het algemeen veel voorkomt bij sporters. De pees die de hak met de voorvoet verbind is dan geïrriteerd. Dit zorgt meestal voor pijnklachten bij onder andere staan en bij lopen. Deze blessure wordt mede veroorzaakt door het hebben van te korte spieren, vooral op plekken zoals in de kuiten of in de voetzool. Dit zorgt ervoor dat de peesplaat onder hoge spanning komt te staan en overbelast raakt. De klachten kunnen ook worden veroorzaakt door langdurig sporten, lopen of staan.

fasciitis plantaris

Symptomen

Mogelijke klachten kunnen zijn:

  • Zeurende pijn onder de voet ter hoogte van de hiel
  • Uitgestraalde pijn naar de binnenkant van de voet
  • Uitgestraalde pijn naar de tenen

De pijnklachten kunnen meestal gevoeld worden in de ochtend bij het opstaan of wanneer je na lange tijd gezeten te hebben weer opstaat. Ook kunnen sommige mensen pijn ervaren tijdens het staan of het lopen.

Behandeling van fasciitis plantaris 

De behandeling van fasciitis plantaris begint eigenlijk met een periode van rust, hierna wordt aangeraden om schoeisel te laten aanmeten zoals de nachtspalken die wij aanbieden. Deze nachtspalken zorgen ervoor dat de voet op de gewenste plekken wordt ondersteund, maar niet geïmmobiliseerd. Dit zorgt ervoor dat u toch nog kunt blijven bewegen. 

Slechts in enkele gevallen die 9 tot 12 maanden aanhouden, wordt overgaan tot een operatie wanneer het bovengenoemde (te) weinig resultaat oplevert.