Brace bij syndroom van quervain

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met onze klantenservice op. Onze fysiotherapeuten staan klaar voor al uw vragen. Ook bij vragen over het syndroom van Quervain kunt u bij ons terecht.

Duimbrace

BioSkin Duimbrace Thumb Spica

34.50
Merk:
Merk:

Wat is het syndroom van Quervain?

Het syndroom van Quervain is het gevolg van een irritatie of zwelling van de pezen aan de duimzijde van de pols. Door de irritatie wordt de pees dikker waardoor deze minder makkelijk bewogen kan worden. De zwelling aan de duimzijde kan pijnklachten veroorzaken, deze pijn is erger wanneer u iets vastpakt of een vuist maakt.

Oorzaken van syndroom van Quervain

Quervain kan veroorzaakt worden door de ontsteking en zwelling van de omhulsels van de pezen. Herhaaldelijke bewegingen van de duim en ongewone polsposities kunnen hierbij een rol spelen.

Symptonen

Symptomen van Quervain kunnen zijn:

  • Pijn aan de duimzijde van de pols
  • Geleidelijke of acute pijn aan de pols
  • Uitgestraalde pijn naar onderarm
  • Moeite bij bewegen pols of duim
  • Pijn bij bewegen pols of duim

Behandeling

[row_inner_3]

Quervain kan heel vervelend zijn, daarom zult u er ook zo snel mogelijk van af willen zijn. Voor een zo spoedig mogelijk herstel is het van belang dat  u voldoende rust neemt en waar nodig gebruik maakt van pijnstilling. Ook raden wij het ten zeerste aan om de bovenstaande polsbrace te dragen waardoor herstel bevordert wordt en bewegen mogelijk blijft.

[/row_inner_3]