Ontdek onze achillespees braces

Voelt u pijn of heeft u last van verdikking in de achillespees? Dan bieden de hulpmiddelen van de brace specialist de beste ondersteuning! De nachtspalken en achillespees brace zorgen voor de juiste bescherming en compressie. Dit verzacht de pijn of verdikking in de achillespees en maakt dagelijkse handelingen weer mogelijk. Kort gezegd, een waardevol steunmiddel voor de achillespees!

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

64.50
-27%
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

59.50
-40%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

39.95 23.95
Merk:
Merk:

Veel voorkomende klachten bij achillespees

Wanneer er sprake is van een achillespees blessure kunnen zich meerdere klachten voordoen. In de meeste gevallen wordt dit onderverdeeld in een achillespees ontsteking of afgescheurde achillespees. Een achillespees blessure kun je krijgen wanneer je de pees meer belast dan normaal, bijvoorbeeld bij sporten als voetbal of hardlopen. De overbelasting kan ontstaan door langdurige of herhaalde belasting. Dit kan resulteren in een achillespees ontsteking of een afgescheurde achillespees. In beide gevallen geven achillespees braces en spalken de juiste bescherming en compressie.

Achillespees

Hoe kan je een achillespeesblessure behandelen?

Wanneer er sprake is van een blessure aan de achillespees kan het om twee aandoeningen gaan. Dit kan een achillespees ontsteking of een afgescheurde achillespees zijn.  Wanneer er sprake is van een scheurtje in de achillespees is het belangrijk om voldoende rust te behouden.  Daarbij raden wij bij beide blessures een achillespees brace of nachtspalk aan. Beide producten geven de benodige compressie om het herstelproces te versnellen en verder letsel te voorkomen. Daarnaast helpen Tmax tape en achillespees oefeningen voor een sneller herstel.

Welke achillespees braces bieden hulp?

Wanneer er duidelijk sprake is van een achillespees blessure, kunnen steunmiddelen de juiste oplossing bieden voor bescherming en vermindering van pijn in de achillespees. Hieronder vallen verschillende hulpmiddelen die van toegevoegde waarde zijn voor herstel van de achillespees. Bij de brace specialist bieden wij zowel achillespees braces als nachtspalken aan. Achillespees braces geven compressie aan de achillespees en verzachten de pijn bij het maken van bewegingen in de voet. Hieronder vallen de BioSkin enkelbrace Trilok en de Achillo Medical Achilles Tendon bandage. Nachtspalken zorgen voor dezelfde bescherming en compressie als braces. Echter wordt een nachtspalk in de nacht gedragen. Wanneer u dit een langere tijd volhoudt, zal de voet langzamerhand wennen aan de positie en zal er resultaat voelbaar zijn.

Bekijk braces

Hoe tape je een achillespeesblessure?

Wanneer er nog geen beschikking is over een achillespees brace of spalk, is het aanleggen van tape het beste hulpmiddel voor de blessure. De tape geeft enige compressie, waardoor de achillespees onder druk staat. Hierbij is de kinesio tape van Tmax het juiste product om te gebruiken bij achillespees blessures. Tmax kinesio tape is een elastische sporttape dat uitgerekt wordt aangebracht op en rondom de achillespees. Zo wordt de voet in een relaxte stand getrokken wanneer je rust neemt. De druk wordt van de pees afgehaald zodat hij minder belast en sneller geneest. Onze specialisten hebben een pagina laten maken waar alles opstaat over hoe je een achillespeesblessure kunt tapen.

Tape blessure

Helpen oefeningen tegen een achillespeesblessure?

Bij een achillespees blessure is het belangrijk om de voet te ondersteunen met met een brace of nachtspalk. Zo krijgt het rust, ondersteuning en verloopt het herstel sneller. Daarbij helpen oefeningen voor het verbeteren van het herstelproces. Door oefeningen neemt hoge spanning in de achillespees af. Daarbij zorgt een geleidelijke opbouw voor spierversterking en oprekking van de achillespees. Dit houdt in dat de achillespees in het vervolg meer belasting aankan en blessures minder snel voorkomen. Interesse in de oefeningen die wij u aanbieden, bekijk dan onze oefeningen in het kader van achillespeesblessures!

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over achillespees

Wat is een achillespees blessure?

Er zijn 2 vormen van een achillespees blessure. Dit zijn de achillespees ontsteking en een afgescheurde achillespees.

Hoe ontstaat een achillespeesblessure?

De achillespees ontsteking komt voor wanneer er een beweging te vaak wordt herhaald. Een achillespees scheurtje ontstaat bij een flinke klap in de achillespees.

Zijn er oefeningen voor een achillespees blessure?

Er zijn oefeningen die het herstel van carpaal tunnel syndroom bevorderen. Benieuwd welke dit zijn, bekijk onze oefeningen pagina!

Kan een achillespees blessure getapet worden?

Een achillespees kan met Tmax kinesio getapet worden volgens een aantal stappen. Deze vind je in ons blogbericht!