Brace bij ontstoken achillespees

Enkelbrace

BioSkin Enkelbrace Trilok

64.50
Merk:
Merk:
-27%
Merk:

Nachtspalk

BioSkin Nachtspalk

59.50
Merk:
Merk:
-40%

Nachtspalk

Pro-orthic nachtspalk soft

39.95 23.95
Merk:
Merk:

Ontstoken achillespees, wat is dat?

Achillespeesontsteking, oftewel tendinitis achillis, is een ontsteking van de achillespees. Dit is de pees die van de hiel naar de kuitspier loopt. De ontsteking is vaak pijnlijk en kan bewegen en sporten onmogelijk maken, zeker wanneer u deze negeert kan deze blessure ook chronisch worden. De blessure gaat vaak vanzelf weer over maar wij bieden hulpmiddelen aan (zoals een achillespees brace) die het herstelproces kunnen vergemakkelijken of versnellen.

achillespeesontsteking

Oorzaken ontsteking aan de achillespees

Een achillespeesontsteking kun je krijgen wanneer je de pees meer belast dan normaal, bijvoorbeeld bij het sporten. De overbelasting kan ontstaan door langdurige of herhaalde belasting. Denk hierbij vooral aan de sporten hardlopen en voetbal. Ook kan de pees overlast raken door een slechte ondergrond. Een ontsteking aan de achillespees kan ook ontstaan bij niet-sporters in het dagelijks leven. Een achillespeesontsteking komt het meeste voor bij mensen tussen de 30 en 60 jaar. Bij vrouwen is er een grotere kans om dit te krijgen na de overgang

Mogelijke klachten bij ontsteking

In het eerste stadium van de blessure kun je stijfheid of pijn voelen in de pees bij het opstaan. In eerste instantie verdwijnt de pijn meestal erg snel. De achillespees kan rood of verdikt zijn. Daarnaast kunnen zich de volgende klachten voordoen:

  • Stijfheid en/of pijn na activiteit bij opstaan.
  • Pijn en/of stijfheid bij warming-up of cooling-down van een activiteit.
  • Stijfheid en/of pijn bij de warming-up en daarna weer verdwijnt en later in de activiteit weer terugkomt.
  • Constante pijn tijdens een activiteit en de eerste paar dagen daarna.
  • Constante pijn tijdens activiteiten in het dagelijkse leven.

Het is erg belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren wanneer je sport. Heb je dit soort klachten in de ochtend na de activiteit? Dan is je activiteit te zwaar geweest. Pas de intensiviteit de volgende keer dan aan. Probeer wel in beweging te blijven om te voorkomen dat je achillespees minder sterk wordt.

Achillespees brace

Tijdens het herstel van uw achillespeesontsteking kunt u gebruik maken van een achillespees brace. Dit is een brace die ervoor zorgt dat het herstelproces beter verloopt. Daarnaast maakt het de periode voor u ook veel comfortabeler en gemakkelijker. Er zijn diverse braces die ingezet kunnen worden in de behandeling van een achillespeesontsteking. Zie de genoemde artikelen in dit artikel.